Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
niedziela, 14 września 2025 12:31
Przeczytaj!
Reklama
Reklama

KOZIE CERTYFIKATY

(Żarki) Ser twardy dojrzewający i nalewka na kozim mleku Doroty i Roberta Chrostowskich z Koziej Zagrody z Ostrowa otrzymały certyfikaty Częstochowskiej Organizacji Turystycznej. Wyróżnienia zostały przyznane w kategorii najlepszych potraw regionalnych.
Podziel się
Oceń

 

(Żarki) Ser twardy dojrzewający i nalewka na kozim mleku Doroty i Roberta Chrostowskich z Koziej Zagrody z Ostrowa otrzymały certyfikaty Częstochowskiej Organizacji Turystycznej. Wyróżnienia zostały przyznane w kategorii najlepszych potraw regionalnych.

 

Certyfikaty przyznawano już po raz szósty. W ten sposób wyróżniane są najlepsze produkty turystyczne, pamiątki turystyczne oraz potrawy regionalne. To właśnie w tej ostatniej kategorii zdobyły nagrody produkty z Ostrowa. - Przyznano nam certyfikat za nalewkę na kozim mleku i za ser twardy dojrzewający – mówią Dorota i Robert Chrostowscy, właściciele Koziej Zagrody. – Traktujemy to jako duże wyróżnienie – dodają. To nie jedyna nagroda, którą Kozia Zagroda otrzymała w tym roku. Tegoroczny Jarmark Produktów Tradycyjnych w Górnośląskim Parku Etnograficznym w Chorzowie połączony z X edycją konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” przyniósł jej trzecie miejsce w kategorii produktów i przetworów zwierzęcych. Jurorom bardzo smakowały ser kozi twardy dojrzewający.

 

W tym roku Częstochowska Organizacja Turystyczna przyznała osiem certyfikatów, z czego większość, bo aż sześć przypadło potrawom regionalnym. (rb)

 


Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
KOMENTARZE
Autor komentarza: ChłopTreść komentarza: DNO .Data dodania komentarza: 11.09.2025, 17:18Źródło komentarza: Mniszków jak Myszków. Ruskie walą coraz bliżej!Autor komentarza: KonsumentTreść komentarza: Za stosowanie zakazanego GLIFOSATU w uprawie gryki a w szczególności za opryski w ciągu dnia powinna być kara 50 tys zł min. „Często mówi się, że najważniejszym zagrożeniem są pestycydy i chemizacja rolnictwa. „Na pewno rolnictwo jest główną przyczyną, gdyż stosuje całą gamę środków chemicznych, które w mniejszym lub większym stopniu, ale są zabójcze dla owadów” – wskazuje prof. Skubała.”Data dodania komentarza: 11.09.2025, 17:14Źródło komentarza: Ale jaja! Jarosław Kumor najlepszym rolnikiem! J Autor komentarza: RedakcjaTreść komentarza: Artykuł powstał na podstawie serwisu prasowego, dlatego nie przypisujemy sobie autorstwa. Firmuje go redakcja. Rozumiemy, że skoro my "czerwoni" to pan brunatny?Data dodania komentarza: 6.09.2025, 11:35Źródło komentarza: Polska wyżej niż średnia światowa w ociepleniu klimatuAutor komentarza: zgredzikTreść komentarza: Czerwony autor boi się pokazać publicznie swoje nazwisko - dlaczego ???/.......Data dodania komentarza: 4.09.2025, 15:53Źródło komentarza: Polska wyżej niż średnia światowa w ociepleniu klimatuAutor komentarza: JasienekTreść komentarza: Poza pleśnią nikt zdrowy na umyśle tam (w tej zgniliźnie)) się nie pokazuje. Współczuję sąsiadom tego śmierdzącego gówna.Data dodania komentarza: 26.08.2025, 09:13Źródło komentarza: MYSZKÓW. TĘŻNIA SOLANKOWA NA DOTYKU JURY ZNÓW NIE DZIAŁA I ŚMIERDZIAutor komentarza: ZezolTreść komentarza: BUCHA!CHA!CHA!!!!- :--- https://www.gazetamyszkowska.pl/artykul/11987,dusila-kopala-dziecko-policjantka-uslyszala-zarzuty - I CO? NIE WYLALI JEJ..........Data dodania komentarza: 22.08.2025, 15:01Źródło komentarza: Mundurowi uczą dzieci, jak być bezpiecznym
Reklama
Reklama
Reklama