Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
czwartek, 27 listopada 2025 10:55
Przeczytaj!
Reklama
Reklama

Cukiernia Sowa w Częstochowie już otwarta! W Galerii Jurajskiej

Słodkie otwarcie w największym centrum handlowym w Częstochowie – Galerii Jurajskiej. W obiekcie właśnie zadebiutował pierwszy w mieście lokal Cukierni Sowa – marki z blisko 80-letnią tradycją. Na odwiedzających czeka bogata oferta wypieków i deserów oraz kawa z własnej palarni. Nie brakuje też słonych przekąsek. O nowoczesną obsługę, przez najbliższy miesiąc, zadba tam natomiast … Robot Sówka.
Cukiernia Sowa w Częstochowie już otwarta! W Galerii Jurajskiej

Autor: Cukiernia Sowa, Materiały prasowe

Podziel się
Oceń

Galeria Jurajska po raz kolejny w tym roku rozwija swoją ofertę. W obiekcie zadebiutował pierwszy w Częstochowie lokal Cukierni Sowa – jednej z najbardziej rozpoznawalnych i konsekwentnie rozwijających się marek cukierniczych w Polsce. Nowo otwarty lokal zajmuje powierzchnię 157 m kw.  i odpowiada najnowszym standardom marki. Przestronne i wygodne wnętrze łączy estetykę z funkcjonalnością, tworząc idealne miejsce do relaksu i spędzania czasu wolnego.

Cukiernia Sowa, materiały prasowe

Odwiedzając cukiernię klienci mogą wybierać spośród szerokiej gamy tortów, ciast, deserów oraz lodów własnej produkcji. Miłośnicy kawy spróbują tu natomiast napojów przygotowywanych na bazie ziaren z własnej palarni Sowa Caffè. Dostępne są również propozycje Sowa Bistro, w tym produkty śniadaniowe, sałatki, lunchboxy i kanapki. Lokal serwuje także słodkie i słone przekąski „Pyszne z pieca”, wypiekane na miejscu. 

– Debiut Cukierni Sowa w Jurajskiej jest jednym z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń tego roku. Marka, która od lat zdobywa uznanie dzięki najwyższej jakości ciastom i deserom, a także wyjątkowym słonym przekąskom, wyróżnia się niepowtarzalnym klimatem swoich lokali, łącząc tradycję i pasję do cukiernictwa z nowoczesnym podejściem. Jej wejście do galerii znacząco wzbogaca ofertę obiektu, zwłaszcza w segmencie gastronomicznym – mówi Anna Borecka, dyrektor Galerii Jurajskiej.

– Ponadto pojawienie się Cukierni Sowa w Jurajskiej tworzy nowe, inspirujące miejsce spotkań ze stolikami kawowymi. To idealna przestrzeń zarówno na poranną kawę, popołudniowy deser, jak i chwilę relaksu z całą rodziną w ciągu dnia. Wierzymy, że obecność tak rozwojowej i popularnej marki w naszej galerii wzmocni jej wizerunek jako miejsca łączącego zakupy z wypoczynkiem i spędzaniem czasu wolnego – dodaje.

Ale Cukiernia Sowa wyróżnia się nie tylko wyjątkowym menu i klimatem. To również pierwszy lokal w Częstochowie, w którym zamówienia do stolika dostarcza robot. Robot Sówka – innowacyjne rozwiązanie wspierające obsługę klienta – będzie witać i obsługiwać klientów Cukierni Sowa w Jurajskiej przez pierwszy miesiąc od otwarcia. 

Co więcej, z menu Cukierni Sowa już wkrótce będzie można korzystać także za pośrednictwem platform Pyszne.pl, Glovo, Wolt i Bolt Food. Dzięki temu każdy mieszkaniec Częstochowy i okolic będzie mógł wygodnie zamówić do domu ulubione desery i przekąski. Oprócz tego, lokal w Częstochowie uczestniczy w programie Foodsi, wspierając działania przeciw marnowaniu żywności.

– Otwarcie w Częstochowie to dla nas istotny krok w rozwoju i ekspansji, zarówno na południu Polski, jak i w całym kraju. Na debiut naszej marki w tym mieście wybraliśmy Galerię Jurajską, będącą liderem w regionie – to dla nas idealna lokalizacja, a obecność w tym obiekcie była celem już od dłuższego czasu. Otwarcie tego lokalu nie tylko potwierdza naszą silną pozycję rynkową, ale również wpisuje się w strategię poszerzania bazy klientów i budowania trwałych relacji w nowych regionach. Jesteśmy przekonani, że lokal szybko stanie się ulubionym miejscem spotkań – mówi Michał Sowa, członek zarządu Cukierni Sowa.

Historia Cukierni Sowa sięga już niemal 80 lat. Dziś to już ponad 170 punktów sprzedaży w 15 województwach w Polsce oraz jeden lokal w Londynie. Sieć rozwijana jest w dwóch modelach – 51 lokali działa jako firmowe, a pozostałe – w tym nowo otwarty punkt w Częstochowie – funkcjonują w systemie franczyzowym. Strategia ekspansji marki opiera się na zrównoważonym, organicznym rozwoju, który obejmuje zarówno otwieranie nowych punktów, jak i modernizację istniejących. Celem jest osiągnięcie minimum 180 lokali do końca 2026 roku przy jednoczesnym utrzymaniu wysokich standardów jakości i obsługi.

Z okazji otwarcia na klientów czekają wyjątkowe promocje obowiązujące do 10 grudnia: minus 50% na drugi deser lodowy oraz trzeci produkt z oferty „Pyszne z pieca” za 1 grosz.

Źródło: Galeria Jurajska/Guarana PR

 

Więcej o autorze / autorach:

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
KOMENTARZE
Autor komentarza: ObywatelTreść komentarza: Proponuje redaktorom wyjść na ulice i zadać sobie pytanie. GDZIE SĄ KAWKI, WRONY I GOŁĘBIE??? Przecież to nie są ptaki odlatujące na zimę. Gdzie więc są te wszystkie ptaki? Nie ma też ptaków zimowych np jemiołuszek.Warto też pospacerować wokół Wierzchowiny, czy koziegłowskim lesie. Lezały ich tam niedawno dziesiatki. No redaktory, to nie jest winien ruski groszek. Wiec pytam kto je wytruł?Data dodania komentarza: 26.11.2025, 14:39Źródło komentarza: Ekogroszek z Kazachstanu. Ryzykowny eksperyment czy sposób na tańsze ogrzewanie? Sprawdzamy fakty J Autor komentarza: Jarosław Mazanek, dziennikarzTreść komentarza: To wiedza poparta też wieloletnim doświadczeniem geologów i specjalistów od wierceń, że odwierty badawcze są w bezpieczne i nie dają żadnego ryzyka dla zasobów wodnych. Gdyby było inaczej, już dawno musiałaby być tu katastrofa, ponieważ w rejonie Myszkowa i okolic jest co najmniej 300 odwiertów badawczych, najstarszy z 1927 roku. A odwiertów dot. złoża wolframu 30, z lat 70 XX wieku i początku XX wieku.Data dodania komentarza: 25.11.2025, 12:36Źródło komentarza: JEST KONCESJA NA CYNK I OŁÓW. TERAZ CZEKAMY NA WOLFRAMAutor komentarza: CiekawskiTreść komentarza: A ta szósta to Polacy, czy tylko mieszkańcy Czestochowy jak ten Ukrainiec? GRZECZNIE TYLKO PYTAM...???Data dodania komentarza: 24.11.2025, 14:22Źródło komentarza: PROKURATURA. UPROWADZILI UKRAIŃCA, POBILI GO MŁOTKIEM I POLEWALI WRZĄTKIE,MAutor komentarza: elfTreść komentarza: W Zawierciu PO powoluje dyrektora szkoly bez kwalifikacji, ktory nie ma pojecia o zarzadzaniu placowka, ale redaktor uwaza, ze tam jest idealnie, bo rzadzi platforma. superData dodania komentarza: 18.11.2025, 18:47Źródło komentarza: CZY KARINA PEROŃ JEST WICEDYREKTOREM? BIP SZKOŁY I GAZETKA SZKOLNA PODAJE, ŻE TAK. ALE DYREKTORKA LO ZAPRZECZA!Autor komentarza: SiwyTreść komentarza: Coście zrobili z naszą podlesicą!!!Data dodania komentarza: 18.11.2025, 11:38Źródło komentarza: HOTEL BERKOWA POWSTANIE OBOK HOTELU OSTANIEC. BĘDZIE TO OSTATNI ETAP BUDOWY „RESORTU JURAJSKIEGO”Autor komentarza: SłońTreść komentarza: Kilka nowych dziurek i frycki z Jurajskich Wód zakończą swoją działalność, bo wodę eligoceńską diabli wezmą. O wodociągach strach też pomyśleć, ale po tych wierceniach wodę będziemy chyba pompować z jeziora Goczałowice.. A jeśli do tego wodę pod Górą Włodowską też zatrują, To na całej Jurze będziemy mieli piękną Pustynie Jurajską. Bo to jedyna słodka woda na Jurze. No wprost fenomenalny sukces. Powtarzam FENOMENALNY SUKCES. GRATULUJE SUKCESU PANIE REDAKTORZE! G R A T U L U J E !!!Data dodania komentarza: 17.11.2025, 20:05Źródło komentarza: JEST KONCESJA NA CYNK I OŁÓW. TERAZ CZEKAMY NA WOLFRAM
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama