Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
piątek, 21 listopada 2025 13:56
Przeczytaj!
Reklama
Reklama

Burrito&Burger’s wróciło! Historia marzenia, które przetrwało pandemię

Jeszcze kilka lat temu w Świętochłowicach i Siemianowicach Śląskich można było poczuć klimat prosto z Meksyku. Wszystko za sprawą Burrito&Burger’s – miejsca, które stworzył z pasją Przemysław Krawczyk. Pachnące świeżymi tortillami burrito, soczyste burgery, muzyka na żywo i wyjątkowa atmosfera sprawiały, że goście czuli się tam „jak w domu, a nawet lepiej”.
Podziel się
Oceń

Restauracja Burrito&Burgers od wiosny 2025 działa w nowym miejscu, na rynku w Siewierzu. Lokal od frontu przyciąga meksykańską czerwienią elewacji. W środku też panuje typowo meksykański klimat. Jest też duży letni ogródek.


Niestety, pandemia COVID-19, obostrzenia i późniejsza inflacja brutalnie przerwały historię naszych dwóch lokali w starej lokalizacji: –To był koszmar, którego trudno opisać. Lokal został zamknięty, ale marzenie pozostało – wspomina właściciel Przemysław Krawczyk.


W lutym 2025 roku marzenie wreszcie odżyło. Dzięki grupie ludzi, którzy – jak mówi Przemek – „są podobnie zakręceni na budowanie czegoś wyjątkowego”, Burrito&Burger’s powróciło na kulinarną mapę regionu. Tym razem w sercu Siewierza, przy samym Rynku, ul. Rynek 5.


– Kiedy życie rzuca ci kłody pod nogi, zacznij budować z nich schody. Zajdziesz wysoko – mówi z uśmiechem. – A my wspięliśmy się z powrotem, żeby znów móc karmić naszych gości najlepszym tex-mexem w okolicy.


Burrito&Burgers w Siewierzu zdobywa stałych klientów!

Nowa odsłona Burrito&Burger’s od pierwszych dni cieszyła się dużym zainteresowaniem. Do menu wróciły sprawdzone hity z czasów Świętochłowic, a obok nich pojawiły się świeże pomysły kulinarne. Goście mogą delektować się m.in. burrito w różnych wariantach, soczystymi burgerami, chrupiącymi nachosami i aromatycznymi quesadillami – wszystko przygotowywane na miejscu z najwyższej jakości składników.

Dziś, po ponad ośmiu miesiącach działalności w Siewierzu, Burrito&Burger’s znów jest miejscem spotkań, rozmów i wspólnego świętowania. –Jesteśmy szczęśliwi, że możemy znowu witać naszych gości, słuchać ich historii i tworzyć razem wyjątkową atmosferę. Tak jak kiedyś – tylko jeszcze lepiej! – podsumowuje Przemysław Krawczyk.
rozmawiał: Jarosław Mazanek

O restaucacji: https://burritoburgers.pl FB: https://www.facebook.com/burritobistropl

Burrito & Burgers Siewierz, Rynek 5. Rezerwacje: 797 578 000.

 

O Restauracji Burrito & Burgers wspominalismy wcześniej:

 


 

Więcej o autorze / autorach:

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
KOMENTARZE
Autor komentarza: elfTreść komentarza: W Zawierciu PO powoluje dyrektora szkoly bez kwalifikacji, ktory nie ma pojecia o zarzadzaniu placowka, ale redaktor uwaza, ze tam jest idealnie, bo rzadzi platforma. superData dodania komentarza: 18.11.2025, 18:47Źródło komentarza: CZY KARINA PEROŃ JEST WICEDYREKTOREM? BIP SZKOŁY I GAZETKA SZKOLNA PODAJE, ŻE TAK. ALE DYREKTORKA LO ZAPRZECZA!Autor komentarza: SiwyTreść komentarza: Coście zrobili z naszą podlesicą!!!Data dodania komentarza: 18.11.2025, 11:38Źródło komentarza: HOTEL BERKOWA POWSTANIE OBOK HOTELU OSTANIEC. BĘDZIE TO OSTATNI ETAP BUDOWY „RESORTU JURAJSKIEGO”Autor komentarza: SebaTreść komentarza: Pewnie lepiej nic nie robi. I dalej być zapyziałą dziurą bez żadnych perspektywData dodania komentarza: 17.11.2025, 19:11Źródło komentarza: JEST KONCESJA NA CYNK I OŁÓW. TERAZ CZEKAMY NA WOLFRAM J Autor komentarza: Jarosław Mazanek, dziennikarzTreść komentarza: Jeśli chodzi o przyznanie koncesji na złoże Myszków, to jestem prywatnie spokojny. Histeryczne sprzeciwy poseł Wiśniewskiej, milionerki upasionej w euro, nic nie przyniosą, a tylko ośmieszają ją i innych przeciwników, do których nie przemiawiają gospodarcze, społeczne i naukowe informacje. Wolą straszyć, wbrew wszelkiej wiedzy naukowej, że kopalnie mogą być bezpieczne i przyjazne. Ale trzeba pamiętać, że budowa kopalni, w polskich warunkach proces co najmniej 10 letni to jeszcze odległa przyszłość. Ale za dwa lata, może wcześniej usłyszymy, czy inwestorzy chcą ją budować czy będzie wystąpienie o koncesję wydobywczą po zakończeniu badań złoża. Wtedy jakieś dwa lata zajmie przygotowanie raportu o odziaływaniu przyszłej kopalni na środowisko naturalne. Przykład kopalni w Alpach (Mittersill) pokazuje, że kopalnia wolframu może być społecznie akceptowalna, i neutralna dla środowiska. O bogactwie mieszkańców okolicy nie wspominając.Data dodania komentarza: 17.11.2025, 14:04Źródło komentarza: JEST KONCESJA NA CYNK I OŁÓW. TERAZ CZEKAMY NA WOLFRAMAutor komentarza: Oddany KOalicjantTreść komentarza: GRATULUJE REDAKTOROWI MAZANKOWI !!!! TO JEST ZAJEBISTY SUKCES WASZEJ REDAKCJI. PS. Panie redaktorze czemu Pan nie starujesz do Rady Powiatowej, albo Sejmiku Śląskiego?! PO TAKIM SUKCESIE WYGRANA MUROWANA!!!!Data dodania komentarza: 17.11.2025, 13:17Źródło komentarza: JEST KONCESJA NA CYNK I OŁÓW. TERAZ CZEKAMY NA WOLFRAMAutor komentarza: ZdunTreść komentarza: BRAWO PANIE REDAKTORZE!!! Panie Redaktorze ze swej strony PROSZĘ O WSZYSTKIE NAZWISKA TYCH CO TO WSPIERALI I .Mam na myśli nazwiska obywateli Miasta Myszków. Bo przyjdzie czas, że ich mieszkańcy stosownie wynagrodzą za to wiekopomne dzieło stosownie wynagrodzą. (PS. Pana nazwisko mam na PIERWSZYM MIEJSCU, ale czekam na pozostałe osoby , Najlepiej w formie wywiadu z tymi osobami)Data dodania komentarza: 17.11.2025, 11:40Źródło komentarza: JEST KONCESJA NA CYNK I OŁÓW. TERAZ CZEKAMY NA WOLFRAM
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama